top of page
Zoeken
  • ines767

Wat staat er voor mij in de sterren geschreven? (Deel 1)

Bijgewerkt op: 14 mei 2021

Als je met deze vraag in je hoofd zit, kan een beetje kennis van de astrologie, dat is de leer van de planeten, je daarop een antwoord geven. Astrologie is een heel complex systeem dat al duizenden jaren bestaat en is ongelooflijk fascinerend maar uiteraard gaan we daar nu niet te ver op in. Aan de andere kant is het echt wonderbaarlijk en een handige tool want het helpt je vooral iets te leren over jezelf en over de anderen.

Wat kom ik te weten door mijn geboortehoroscoop?

Je geboortehoroscoop is zo rijk aan informatie waardoor je te weten komt met welke personen je gemakkelijk zal omgaan en bij welke personen dat moeilijker zal ligt. Je komt ook te weten welke uitdagingen voor jou in het verschiet liggen in dit leven en welke middelen en talenten jou héél speciaal maken. Het leert je ook welke deuren er voor jou kunnen opengaan en welke deuren zich zullen sluiten. Het geeft je inzicht over waarom je de dingen doet die je doet en waarom anderen de dingen doen die ze doen. Het kan ook een licht werpen op de dingen die zich zullen ontwikkelen in de nabije of verdere toekomst.

Hier moet ik wel direct een kanttekening bij maken want aangezien wij allemaal spirituele wezens zijn met een menselijke ervaring is het zo dat wij bewust of onbewust, 24/24 en 7/7 manifesteren. Dat wil zeggen dat wij onze toekomst grotendeels zélf in handen hebben door middel van onze eigen bewuste of onbewuste gedachten. Niettegenstaande zijn er toch enkele ankerpunten door de stand van de planeten en door de invloeden van hun specifieke energieën die bepaalde zaken kunnen ondersteunen of tegenwerken. Als je leert met deze energieën te werken, zoals je met de energie van de maan kan doen, kan je de energieën die voor handen zijn, gebruiken in jouw voordeel. Maar dit is voor in een andere blog want dit zou ons nu te ver leiden. We zullen starten met eerst onszelf te leren kennen en we doen dat a.d.h.v. jouw Zonneteken op jouw geboortehoroscoop.

De roadmap in mijn horoscooptekening.

Die geboortehoroscoop bestaat uit verschillende vastliggende systemen waardoor je een roadmap krijgt zodat je de horoscoop kan lezen. Ik wil het vooral over twee verschillende astrologische systemen hebben. Het eerst ken je waarschijnlijk al en dat is jouw Sterrebeeld of in astrologische termen, jouw Zonneteken. Dat zijn Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en tenslotte Vissen. Dit is de eerste stap die je moet nemen op jouw astrologische tocht want dat zal jou helpen om jezelf te begrijpen en om te begrijpen wie je écht bent.

De specifieke kenmerken van de 12 tekens van de dierenriem.

RAM

Het eerste teken van de dierenriem of Zodiac belichaamt de start van dingen, het prille begin. De energie is kinderlijk en staat nog in de kinderschoenen. Ze is spontaan en soms een tikje impulsief maar kan de aandacht niet lang op één thema houden.

STIER

Beeld je een hiervoor een stier in die rustig in de zon wat gras zit te kauwen. Hij stelt complete tevreden voor, volledig op zijn gemak en rustig genietend van wat is.

TWEELINGEN

Deze energie is meer gedreven, is heel communicatief, babbelend. Denk maar aan tweelingen die je misschien kent, die hebben elkaar altijd wel iets te zeggen! Ze zijn ook heel veelzijdig en snel van begrip.

KREEFT

Denk hierbij aan een echte kreeft. Dit dier heeft een heel hard pantser maar is heel zachte aan de binnenkant. De uiterlijke energie is dus sterk en dynamisch maar de innerlijke energie is zacht en gevoelig. Dit teken heeft dus een dubbele, tegengestelde energie.

LEEUW

Neem terug een echte leeuw voor ogen. Die zal zichzelf laten gelden. Hij zal de aandacht opeisen en kan zichzelf goed uitdrukken. Je merkt direct wat hij wil. Daarnaast is hij ook royaal en grootmoedig zoals een goede koning betaamt.

MAAGD

De energie van een Maagd is helemaal anders. Die is heel bescheiden en gelouterd. Ze wil zoals een dienstmaagd ten dienste staan van anderen en is het meest behulpzame teken van de dierenriem. Ze wil helpen door effectief in de praktijk behulpzaam te zijn. Een stille kracht dus.

WEEGSCHAAL

De energie van de Weegschaal wil alles in balans en in harmonie houden of brengen. De Weegschaal wordt ook gekenmerkt als de grote onderhandelaar. Ze willen dat de zaken fair, correct en vriendelijk verlopen. Het zijn de vredestichters en ze zijn bovendien nog uiterst charmant!

SCHORPIOEN

Sommige mensen zijn wat huiverig als ze met het teken Schorpioen kennis maken want ze denken direct aan het dier met zijn verraderlijke staart. De energie is donkerder, dieper, in verschillende lagen, zeker niet oppervlakkig en ze zijn meestal mysterieus. Wil je een Schorpioen echt leren kennen, dan moet je dieper graven vooraleer ze zich laten kennen. Met een schorpioen is een oppervlakkige relatie absoluut niet mogelijk!

BOOGSCHUTTER

Hier is de energie een heel stuk lichter en uitbundiger. Kort samengevat is het leven voor een Boogschutter één groot avontuur. Kortom de levensgenieter van de dierenriem.

STEENBOK

De Steenbok laat zich kenmerken door het besef dat succes niet over één nacht ijs gaat. Het is een serieus teken dat van geschiedenis houd, meestal de leiding neemt in zijn vakgebied, goeie leidinggevende zijn en bereid zijn om hard te werken om hun doel succesvol te bereiken.

WATERMAN

Het teken Waterman vertegenwoordigt een wat ongewoon iemand. Ze doen niet altijd wat je van hen zou verwachten en komen daarom soms verrassend uit de hoek. Ze willen vooral de wereld helpen en de mensheid bijstaan. Hierdoor zijn ze ook uiterst behulpzaam op intellectueel vlak, niet zozeer op praktisch vlak.

VISSEN

Dit is het meest mysterieuze teken van de dierenriem. De energie gaat ook heel diep, is een psychisch teken en is heel romantisch. Het zijn visionairs en zijn soms in contact met de iets meer spooky kant van het leven.

Hoe kan ik nog meer uit mijn geboortehoroscoop halen?

Het tweede systeem, dat we in een volgende blog zullen behandelen, zijn de "Vier Elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water" die een laagje dieper gaan. Maar dat is voor in de blog die hierop volgt. (Deel 2) Als je de vier Elementen toepast op het Zonneteken kom je nog veel meer te weten over jezelf en over anderen. Benieuwd? Dan zie ik jou graag in het volgende blog terug...

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page