top of page
Zoeken
  • ines767

Wat staat er voor mij in de sterren geschreven? (Deel 2)

In mijn vorig blog (Deel 1) heb je ondertussen al kennis kunnen maken met de dierenriem en heb je al de eigenschappen van jouw Sterrenteken of Zonneteken ontdekt. Nu gaan we een laagje dieper.

Zoals je weet, bestaat de horoscooptekening uit 12 verschillende tekens maar dat is maar één van de vele onderverdelingen die gemaakt worden. Een tweede systeem dat toegepast wordt, is de onderverdeling in vier Elementen nl. Vuur, Aarde, Lucht en Water. Daarom spreekt met over Vuurtekens, Aardetekens, Luchttekens en Watertekens. Of je zal al gehoord hebben dat mensen bijvoorbeeld "een vurig type" zijn.


Onder welk Element staat mijn Zonneteken?

Vuurtekens: Ram, Leeuw, Boogschutter

Onder de vuurtekens plaatsen we de Ram, de Leeuw en de Boogschutter. Mensen die geboren zijn onder die tekens zijn vooral krachtig, actief, dynamisch, heel beweeglijk en kunnen moeilijk stil zitten, ze zijn "go-get-him"-tekens en krijgen zaken voor mekaar.

Aardetekens: Stier, Maagd, Steenbok

De aardetekens vertegenwoordigen de Stier, de Maagd en de Steenbok. De energie van deze tekens is veel zachter en teder, meer afgemeten, een tragere energie ook, praktisch ingesteld en je kan op deze mensen vertrouwen.

Luchttekens: Tweeling, Weegschaal en Waterman

Dat zijn mensen die vooral graag gesprekken voeren, overleg plegen, door de hersen-energie zitten ze veel in hun hoofd, ze zijn ook intelligent, wisselen graag van gedachten en ideeën met anderen en denken veel na.

Watertekens: Kreeft, Schorpioen, Vissen

Tenslotte heb je nog de watertekens die ook een zachtere energie hebben, die sentimenteel, teder en gevoelig zijn, meer ingesteld op het innerlijke, hebben veel emoties, kunnen ook andere mensen emotioneel raken en zijn ook afgestemd op de kosmos.


Wat kan ik hier nu al uit afleiden en wat zegt dit over mij?

Nu ben je al een hele stap verder want je kent nu al twee verschillende systemen. Het eerst is jouw Zonneteken en het tweede is het Element waaronder jouw Zonneteken valt. Als je de eigenschappen van beide systemen combineert, krijg je al een duidelijker beeld over jezelf en over de mensen die je goed kent.

Als voorbeeld neem ik een Boogschutter. Mensen geboren onder dit teken hebben over het algemeen een vrolijke energie en genieten van het leven maar tegelijkertijd kunnen dit ook heel gedreven personen zijn, die dingen gedaan krijgt, omdat die mensen ook een de energie van een Vuurteken hebben. Die persoon is dus een vrolijk, gedreven iemand.

Oefening 1

Maak nu voor jezelf de oefening: Wat is jouw Zonneteken en onder welk element valt dit? Herhaal die oefening dan eens voor de vijf personen die het dichtst bij jou staan. Je gaat tot verrassende conclusies komen!


Kan je door de vier Elementen anderen beter leren kennen? Volmondig JA !

Aan de hand van de Elementen kan je héél snel en in een notendop weten of mensen compatibel of verenigbaar zijn of nét niet. Dit is héél handig om te weten op bijvoorbeeld de werkvloer waar mensen soms acht uur of meer met elkaar moeten samenwerken. Wanneer die niet "compatibel" zijn, zal dat héél moeilijk gaan en wordt dit geen gemakkelijke werksituatie voor zowel beide personen als hun omgeving.

Uit ervaring weten we dat Vuurtekens en Luchttekens het prima met elkaar kunnen vinden en we weten ook dat Aardetekens en Watertekens een goede match zijn. Zoals met het vuur en het water zelf, kan je afleiden dat dit een moeilijkere combinatie is. Vandaar het gezegde of het spreekwoord: "Ze zijn water en vuur". Die gaan dus nooit spontaan met elkaar overweg kunnen. Met veel begrip en wederzijdse inspanningen zal dat wel lukken maar niet vanzelf.

Oefening 2

Je weet nu al welk element bij jou dominant is. Probeer eens te achterhalen welk element dominant is van de vijf personen waarmee je het meest close bent. Hiermee kan je ook afleiden waarom de relatie gemakkelijk is of wanneer de relatie meer stroef aanvoelt. Met deze kennis kan je voor de persoon in kwestie, de situatie of de gebeurtenis meer begrip opbrengen.


De essentie van de astrologie! Hiervoor doe je het!

En hier stuit je op de essentie van de astrologie. Het is de kunst om alle eigenschappen van de verschillende systemen samen te voegen zodat je een meer specifiek beeld krijgt van iets, iemand of een gebeurtenis. Daardoor is het ook mogelijk om meer begrip op te brengen voor de situatie, de persoon of de omstandigheden. En dat alleen al geeft zoveel meer innerlijke rust en kalmte. Het helpt ook om dingen gemakkelijker te aanvaarden en te helen.


Een volgend, derde systeem waarin we nog een laagje dieper duiken in de astrologie is de onderverdeling van de dierenriem in Kardinale tekens, Vaste tekens en Beweeglijke tekens maar dat is ook voor een volgend blog (Deel 3).

Ondertussen heel veel succes met het maken van jouw oefeningen! Mocht je hierbij vragen hebben, kan je me altijd contacteren via ines@ceres-coaching.be. Ik beantwoord ze graag!
104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page