top of page
Zoeken
  • ines767

Mijn turningpoint of keerpunt

Bijgewerkt op: 14 mei 2021

Als je dit leest herken je zeker deze uitdrukking "het turningpoint of het keerpunt". Je herinnert ofwel jouw eigen keerpunt, je zit er midden in of je staat op het punt het te bereiken. Wat het ook voor jou betekent, het is heftig en ongetwijfeld een mijlpaal in jouw leven. Iedereen zal het wel anders ervaren en de situaties zullen van iedereen verschillend zijn maar ik denk dat bij iedereen ongeveer hetzelfde patroon zich aftekent. Daarom vind ik het ook belangrijk om deze ervaring te delen zodat je weet dat je niet alleen bent die dit doormaakt en dat dit een prachtige kans is om je leven voor eens en voor goed om te gooien.


Wat er aan voorafgaat.

Als ik op mijn leven terug kijk, merk ik dat er voor het grote keerpunt zich al kleinere drama's voltrokken hadden. Dat merk je echter niet omdat het leven op dat moment zo'n beslag op je legt. Je bent vooral héél druk bezig met "overleven".

Als echtgenote, sparringpartner voor de praktijk van mijn toenmalige echtgenoot, als moeder en huishoudmanager was ik in de eerste helft van mijn leven in hoofdzaak bezig met het zorgen voor anderen. Je moet je huishouden organiseren met één, daarna twee kinderen, de praktijk van je echtgenoot helpen uit de grond stampen, verhuizen, je huis en de praktijk inrichten, de tuin aanplanten, ook de klim op de sociale ladder met al zijn verplichtingen... en geen tijd meer voor mezelf.

Dat is het moment in je leven dat het ego regeert en je leven bewust en vooral onbewust stuurt. Er gebeuren allerlei dingen die je eigenlijk niet wil maar die je voor lief neemt omdat je gelooft dat "dit" erbij hoort. Dat het bij iedereen zo is. Dat je daar nu eenmaal door moet of gewoon omdat je denkt dat dit gewoon het leven is.


Is dit het nu? Is dit nu alles?

Maar op een bepaald moment denk je letterlijk... "Is dit alles? Is dit nu hét leven? Waar zijn al mijn dromen en toekomstplannen gebleven? Ben ik hiervoor nu écht op de wereld gezet? Zit er niet méér in mij dat zich nog niet heeft laten zien? Wat is mijn doel in dit leven?" en dat is de start van jouw turningpoint! Het moment waarop jij jouw leven in vraag durft te stellen. Dit is een héél belangrijk moment en wordt door de meesten onderschat. Daarbij komt nog dat dit meestal een klein moment in de oceaan van het leven is. Je kan het best vergelijken met jouw teen die even de temperatuur opmeet van het zilte water. Dat voelt niet zo aangenaam aan en daardoor trek je je teen vliegens vlug terug op het droge. Om daarna al snel weer op jouw vlot te zitten dat doelloos verder dobbert op de wilde zee.


Help! Ik herken deze situatie! Niet nog een keer...!

Op den duur kom je ook telkens in dezelfde situaties terecht waarvan je denkt... Tiens, ik heb dat precies al meegemaakt. Ik ken dat straatje en dat loopt dood. Dan is aan jou de keuze of je verder op dat herkenbare pad gaat en uiteraard bij hetzelfde resultaat uitkomt. Maar, je kan er nu ook voor kiezen om het anders aan te pakken! Die keuze ligt dus voor de 100% bij jou. Blijf je in jouw comfortzone en weet je al wat het resultaat gaat zijn of kies je ervoor om het roer om te gooien en een andere koers te varen. En ja, dat is bangelijk. Dat is weinig comfortabel want je weet nooit op voorhand wat de uitkomst van die beslissing zal zijn. Het enige dat je weet is dat ze anders zal zijn en met een beetje goeie wil, kan je er zelfs voor zorgen dat ze béter is. Aan jou de keuze dus.

Op een bepaald moment doet de comfortzone jou zodanig pijn dat het niet meer houdbaar of leefbaar is en dat je spontaan op zoek gaat naar een oplossing of toch tenminste naar een andere uitkomst.


Wanneer mijn lichaam "STOP" zegt.

Je hebt je al vele jaren aangepast aan mensen en situaties en je trekt het niet meer. Ofwel ga je emotioneel door de hel of word je fysiek ziek. Dat zijn tekenen dat jouw lichaam zegt: Stop! Het is genoeg geweest. Het wordt hoog tijd dat je nu eens éérst aan jezelf gaat denken en vooral voor jezelf gaat zorgen want niemand kan dat beter dan jijzelf. Enkel jij weet instinctief wat voor jou het beste is. Het wordt tijd om het innerlijke kind in jouw terug de aandacht te geven dat het verdiend. Dat is een geschenk uit de hemel dat je met beide handen dankbaar kan aanvaarden. Tijd om jezelf eens héél graag te zien en als coach zal ik jou daar heel graag bij begeleiden zodat je jouw keerpunt en de eerste stappen in het onbekende niet alléén hoeft te zetten.


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page