top of page
Zoeken
  • ines767

Wat staat er voor mij in de sterren geschreven? (Deel 3)

Als je mijn twee vorige blogs (Deel 1) en (Deel 2) al gelezen hebt, ken je nu al jouw Zonneteken (Deel 1) en het Element (Deel 2) dat bij jou hoort. Maar we kunnen nog een laagje dieper graven en nog meer van onszelf of de mensen rondom ons ontdekken. Als je straks met mij verder de maancyclus volgt, zal je merken dat de Kardinale tekens, naast de Vaste en de Beweeglijke tekens van enig belang zijn om... voorspellingen te doen. Maar eerst gaan we kijken wat die tekens allemaal voorstellen.


Wat is een Kardinaal teken?

Kardinale tekens kan je snel terugvinden want die zijn alle vier verbonden met de start van de vier seizoenen. Je hebt het teken Ram dat het begin van de lente aanduid. Het teken Kreeft dat valt aan het begin van de zomer. Het teken Weegschaal die aan het begin staat van de herfst en tenslotte het teken Steenbok dat zich situeert aan het begin van de winter.

Deze vier tekens hebben alle vier bepaalde eigenschappen gemeen zoals het feit dat ze natuurlijk geboren leiders zijn. Ze zijn voortrekkersfiguren, initiatiefnemers, personen die anderen de weg wijzen en die projecten met gemak en opstarten. Daarbij zijn ze ook assertief en bezitten ze leidinggevende en assertieve energie.


Wat is een Vast teken?

De Vaste tekens zijn het dierenriemteken Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Die hebben ook enkele eigenschappen gemeen zoals een meer koppige energie, veel doorzettingsvermogen en een meer vaste energie, vandaar "vaste" tekens. Ze blijven doorgaan en geven niet op. Daarnaast zijn ze ook geduldig, hebben ze een groot uithoudingsvermogen en kunnen veel van andere mensen verdragen.


Wat zijn Beweeglijke tekens?

Onder de beweeglijke tekens verstaan we de resterende tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Deze tekens hebben een meer "beweeglijke" energie. Ze hebben meer moeite dan andere tekens om zaken af te werken. Ze zijn onbezorgd en leven meer "go with the flow". Daarnaast worden ze vooral gekenmerkt door een meer tedere energie.


Oefening...!

En nu gaan we eens in de oefening want het is maar op die manier dat wat je gelezen hebt, in praktijk kan brengen.


Opdracht: Zoek voor jezelf en voor vijf personen die je goed kent uit jouw omgeving en waarvan je hun geboortedatum kent:

- Zoek van elke persoon zijn Zonneteken.

- Zoek van elke persoon zijn Element.

- Zoek van elke persoon zijn Teken (Kardinaal, Vast of Beweeglijk)

Leg dan van elke persoon de drie puzzelstukjes of drie eigenschappen bij elkaar en onderzoek eens of dit min of meer met de werkelijkheid klopt.

In sommige gevallen kan het misschien minder duidelijk zijn maar dat kan dan komen door andere elementen in de horoscoop die we hier nog niet besproken hebben.

Veel succes...!


Vragen of moeilijkheden?

Mocht je vragen hebben of moeilijkheden ondervinden bij het maken van deze oefening, kan je mij altijd contacteren. Mijn gegevens staan op mijn website www.ceres-coaching.be.62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page