top of page
Zoeken
  • ines767

Wat brengt een Nieuw Jaar...?

Een nieuw jaar, een nieuw begin... Ik zal wel niet de énige zijn die deze boodschap tot bij jou brengt in deze periode van het jaar. We schrijven 31 december 2021.

En toch is het een tijd waarin we de behoefte voelen om, toch minstens één keer per jaar, allerlei lijstjes te maken - van Nog-dit-jaar-to-do-lijstjes tot boodschappenlijstjes en afspeellijstjes, onze agenda leeg te maken, de nieuwe agenda al wat te vullen - vooral met verjaardagen want die kennen we al -, onze bureau en mails op te kuisen,... Vul verder zelf maar aan. We hebben de behoefte om het oude af te ronden, het oude stof af te schudden, een lijn te trekken onder alles waar we klaar mee zijn want we willen met een schone lei het nieuwe jaar inzetten!


Nieuwe energie...!

En plots krijgen we dan dat verlichtte gevoel, die ruimte, dat vacuüm om het nieuwe jaar in al zijn glorie en als een onbeschreven blad te kunnen ontvangen. We zijn er zo klaar voor. Kortom, we zijn toe aan iets nieuws! Automatisch gaan we dan reflecteren en evalueren wat voor ons in het voorbije jaar goed was en werkte en wat niet of wat beter kon en zagen we waar er aanpassingen nodig zijn. Het logische gevolg is dat we dan vanzelf goede voornemens gaan maken om dit in dat maagdelijk onbeschreven, nieuwe jaar, in de toekomst, beter te doen. Deze oefening geeft ons in elk geval een héél bevrijdend en optimistisch gevoel. We kunnen dit...!


Jammer genoeg geraken we dat optimistische gevoel ergens halfweg januari al kwijt en vallen we terug in onze oude gewoontes en routines die ons niks verder brengen. Ja, dat kennen we... Het is élk jaar zo... Nee! Dit jaar kan het anders...! We zullen dit "bevrijdend gevoel" deze keer niet beperken tot een éénmalige gebeurtenis bij de start van het nieuwe jaar. En als ik je nu eens vertel dat je dit ook op andere momenten, zelfs cyclisch, in het jaar kan doen. Dat zou pas fantastisch zijn! Je kan zelfs maandelijks, zoals bij Volle Maan, zo'n bevrijdend moment inlassen en ik kan dat samen met jou doen.


Wat kunnen 12 Volle Manen voor mij betekenen?

De ideale momenten hiervoor zijn alle 12 Volle Manen die een jaar telt. Een Volle Maan betekent hét moment om het oude, dat ons niet meer dient, los te laten, onszelf en anderen te vergeven en dankbaar te zijn voor wat er al wél is. Dat brengt ons in de ideale positie om alle goede, nieuwe dingen te kunnen ontvangen en verwelkomen zodat ons leven, maand na maand, rijker en aangenamer wordt. Zo kan je jouw eigen leven creëren door enkel positieve zaken aan te trekken en jou enkel op positieve zaken te concentreren.


Enthousiast...?

Heb je zin om dit, als één van jouw goede voornemens samen met mij te doen tijdens mijn maandelijks GRATIS begeleide Volle Maan Workshops? Dan heb ik goed nieuws voor jou want je kan je nu al gratis inschrijven voor deze Volle Maan Workshops. Je hoeft énkel een mailtje te sturen via de knop "Inschrijven" op mijn website (link hieronder). Na inschrijving krijg je alle verder info.

We starten op 17 januari 2022.

Mocht je nog vragen hebben, kan je mij altijd contacteren op volgend mailadres:


De allerbeste wensen...!

Mij rest er nog enkel jou een prachtig Einde en een schitterend Begin toe te wensen met heel veel warmte, liefde en gezondheid en ik hoop jou te ontmoeten op een van de volgende Volle Maan Workshops!

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page