top of page
Zoeken
  • ines767

Wanneer je wil weten... "Wanneer ?"

Vraag jij je soms eens af: "Wanneer stopt dit eens?" of "Komt hier nu nooit een einde aan?". "Wanneer verandert deze situatie?" of "Wanneer komt die rust?".

Allemaal vragen die we kennen en die ons soms te bekend in de oren klinken.

Eerst komt de Waarom-vraag of de Waarom-ik-vraag.

In het begin van een lastige situatie ga je je vooral afvragen waarom jou dit overkomt, wie daar schuld aan heeft, hoe je dat zo snel mogelijk kan oplossen en ga je proberen je hoofd boven water te houden zoals een hond peddelt in de oceaan. Maar na een tijdje ga je je erbij neerleggen dat je de situatie het hoofd moet bieden en dat de oplossing van het probleem niet voor morgen is. En dan komt de wanneer-vraag. Wanneer stopt dit? Geloof me, ik ken dat straatje ook. Daarom ging ik op zoek naar antwoorden via de klassieke Tarot en Lenormand legging, handlezen, pendelen, zelf boeken lezen,... En zo ben ik begonnen met voor mezelf Tarotkaarten te leggen. Ik wou namelijk een antwoord weten wanneer de moeilijke periode over was maar daarop kon de Tarot geen antwoord geven.

Hoe kan astrologie helpen om de wanneer-vraag te beantwoorden?

Iedereen heeft verschillende uitdagingen in het leven waar we allemaal op onze eigen manier mee omgaan. Er zijn geen slechte manieren en elke manier probeert ons verder op weg te helpen in onze persoonlijke groei.

De ene zoekt zijn heil in een religie, de ander via het spirituele pad waarbij er oneindige mogelijkheden zijn zoals kaartleggen, healing sessies en healing-methodes, yoga-groepen, Bachbloesemtherapieën, kristallen, oliën en essences, engelen en gidsen aanroepen, massages,... Met al deze zaken ben ik zelf in contact gekomen en heb de heilzame werking zelf mogen ondervinden op mijn spirituele pad. Maar overal miste ik het éne antwoord op die éne vraag: "Wanneer stopt deze uitdaging?" Ik wilde weten "wanneer?" Want geen enkele therapie kon een "tijdsbepaling" formuleren met uitzondering van de Lenormandkaarten maar dat is nooit 100% sluitend omdat de mens altijd vrij is om andere keuzes te maken die een andere uitkomst zullen genereren.

Toen ik astrologie ging studeren werd mij al snel duidelijk dat niet alles vast ligt, bijlange niet, maar door de stand van de planeten en hun cycli die ze doormaken kan je min of meer voorspellen wanneer de kans groter wordt wanneer sommige zaken, ten goede of ten kwade, in beweging kunnen komen. Dat was voor mij het persoonlijke punt waarop ik besloot om mij verder in de astrologie te verdiepen zodat ik een leidraad had die mij kon bijstaan op het verdere verloop van mijn pad.

Stoppen ooit alle uitdagingen?

Ondertussen ben ik erachter gekomen dat de uitdagingen in dit leven op zich nooit volledig stoppen. De zwaarte van de uitdaging kan wel wisselen maar ze zijn inherent aan het leven. Dat is net de reden waarom we op deze aarde zijn en deze ervaringen in 3D krijgen. Anders is spirituele groei onmogelijk.

Maar als je een tijdsbepaling wil om te weten wanneer iets tot een einde "kan" komen, dan is het énkel de astrologie die daar een duidelijk antwoord op kan geven. Daarom ben ik in het verleden gestart om astrologie te gaan studeren want als je het antwoord weet "wanneer" iets kan veranderen, uiteraard door je eigen keuze, maar als die keuze ondersteund wordt door de planeten, is dit een ganse geruststelling en brengt tevens rust in het hoofd. Wat dan op zijn beurt weer een positief effect heeft op jouw algemeen welzijn en waardoor je problemen waar je mee kampt beter het hoofd kan bieden. Hier komen we ook in de sfeer van de Wet van Aantrekking maar dat wordt gecoverd in een andere blog.

Nieuwsgierig?

Heb jij zin om meer te weten te komen hoe je de duurtijd van een probleemsituatie zélf kan achterhalen?

Schrijf je in dan voor mijn gloednieuwe cursus "Basisbegrippen van de astrologie" en een gans nieuwe wereld met talrijke mogelijkheden gaat voor jou open!

Je kan je inschrijven door een mailtje te sturen naar ines@ceres-coaching.be en dan geef ik jou alle info en gegevens van de cursus door.


124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page