top of page
Zoeken
  • ines767

Hoe werkt de energie van de maan op mij?

Stond je ooit stil bij de getijdenwerking op het strand? Merkte je ooit al op dat de zee enorm snel kan opkomen, zodat het zandkasteel dat je met je kinderen net hebt gegraven plots onder water komt te staan? En enkele uren later is de branding bijna aan de horizon verdwenen.

In je leven liet je ongetwijfeld al enkele dingen op de grond vallen, dus je bent zeker bekend met de zwaartekracht van de aarde. Want als je een appel laat vallen, valt die altijd op de grond. Die zal nooit omhoog vallen. Waar je misschien minder mee vertrouwd bent, is het feit dat de maan ook een zwaartekracht heeft en dus in staat is om massa, in dit geval water, aan te trekken en af te stoten. Ze is dus in staat om ganse partijen water, ganse oceanen in een ritmische beweging te brengen van eb en vloed. Beeld je eens in wat een krachtige werking dat moet zijn. Als je dan nog eens bedenkt dat de mens uit 90% water bestaat kan je de vraag stellen welke invloed de maan dan wel niet op jou kan hebben?


Wat betekent de maan nu precies voor mij?

Maar hoe komt dat dan tot uitdrukking? Hoe weet je dat "iets" het gevolg is van de maanstand? Hoe voel jij de invloed van de maan, meestal onbewust, in jouw leven? En hoe kan je dat bijsturen of jouw voordeel ermee doen? Kortom... Hoe kan je de maan voor jou laten werken?

Als je weet dat de maan een cyclus heeft van 28 dagen. Dat is de tijd die ze nodig heeft om een volledige cirkel rond de aarde te maken. Als je daarbij ook weet dat op die manier de Volle maan iedere maand in een ander teken staat, komt de astrologie om de hoek kijken.

Je kan dus tot de conclusie komen dat de maan iedere maand een ander thema aansnijdt waar je rond kan werken en waar je extra aandacht aan kan geven. Op die manier is de maan een hele goeie leidraad om ons leven op onze manier in te richten en onze doelen te ondersteunen.


De maan in het dierenriemteken.

Ieder dierenriemteken heeft zijn eigen kenmerken. Denk maar bijvoorbeeld aan het teken Ram. Die is vurig, impulsief, voortvarend, het moet vooruit gaan en vertegenwoordigt daarom ook actie ondernemen. In tegenstelling tot de Weegschaal die ten allen tijde zal proberen de balans en de harmonie in de zaken te houden. Die zal zich eerst grondig informeren over het thema, het langs alle kanten bekijken en bestuderen vooraleer ze een besluit of beslissing zal nemen. En dat vergt uiteraard tijd. Daarom dat men soms verkeerdelijk denkt dat een Weegschaal twijfelt. Maar nee, ze twijfelt niet maar ze heeft wel de tijd nodig om een weloverwogen oordeel en besluit te vormen.

Dus de maan in het teken Ram zal heel anders uitwerken dan de maan in het teken Weegschaal. Wanneer de maan in het teken Ram staat, zal ze de vurige energie van de Ram ondersteunen en gaat ze je aanzetten tot actie. Wanneer ze in het teken Weegschaal staat, zal het belangrijkste thema van die maand zijn dat je alles goed moet overwegen vooraleer je tot een besluit komt of vooraleer je tot actie overgaat. Maar de maan is ook een snel roterende planeet en de volle maan manifesteert zich daardoor telkens, binnen een kleine maand, in een ander teken van de dierenriem. Dit geldt dus voor ieder dierenriemteken waar de maan in staat.


Wat zijn nu precies de eigenschappen van de maan?

De maan op zich heeft namelijk een eigen energie, een eigen karakter en staat over het algemeen voor onze (onbewuste) emoties. Ze is de liefdesplaneet en is ook een vrouwelijke planeet. Ze vertegenwoordigt jouw onderbewuste IK, jouw verlangens en de zaken waar je (soms onbewust) nood aan hebt. Deze eigenschappen blijven ten allen tijde gelden ongeacht in welk dierenriemteken de maan staat.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page